Špik

Z Mihom Pintarjem sva s v nedeljo ob malici pogovarjala, da bi bilo fajn it kam smučat. Pa nekam da se splača dopust jemat. Idejo sem dobil na facebooku (jebiga, internetni alpinist), po kratkem pogovoru z Rakarjem pa sem se odločil. Pridružil se nama je še Matevž in danes ob osmih smo se zbrli ob mostu čez Pišnico.

Spodaj lepo po cesti, v vznožju Kačjega grabna pa nas že čaka prebijanje čez plazovino. Pa misliš da je tahuje mimo, pa je nad plazovino pomrznjena gmajna polna podrtega drevja. Gozd postane kmalu prestrm za vzpon na smučeh brez srenačev, zato hodimo do vrha kačjega grabna peš. Nad grabnom se pa menjavajo vse možne oblike trdega snega, zato je potrebno smuči večkrat sneti. Približnp 350m pod vrhom pa gredo smuči itak na ruzak in dereze na noge. Tam nas je tudi obsijalo sonce.

Po dobrih 4rih urah na vrhu, začeli smo pa smučanjem cca 15m pod njim, ker je na vrhu že pobralo sneg. Vrhunske razmere so nas spremljale do vrha kačjega grabna, od tam pa malo mešano do doline. V gozdo bo sneg kmalu pobralo, zato je bilo tam potrebno nekaj previdnosti. Spodaj pa rodeo čez plazovino in smuk na pivo.

Če na kratko povzamem: super in dolga tura z odličnim smučanjem, je pa res strmo od začetka do konca in se je treba navzgor kar potrudit .

Dodaj odgovor