Nova smer v NŠG

Z Igorjem Kremserjem sva že prejšnji teden ob plezanju Juševe smeri opazovala črne štrajfne levo od smeri. Ker je skala izgledala dobra sva v četrtek vzela nekaj svedrov in klinov ter se po šihtu odpravila pod steno.

Začela sva levo od Juševe in Stoletja ter iskala prehode približno naravnost. Smer poteka dvakrat po 10m skupaj s Stoletjem, ostalo je novo. Po treh novih cugih sva se v zgornjem krušljivem delu priključila Juševi po kateri sva izstopila. Ker je bil začetek malo naložen sva šla v nedeljo še enkrat v steno in očistila večino krušljivih lusk v prvem raztežaju.

Smer ima odlično skalo razen v prvih 10m. Gre za konstantno in raznoliko plezanje. V smeri sva pustila novih 13 svedrovcev in 6 klinov, vmes se uporabi tudi kakšnega iz sosednjih smeri (prvi štant je skupen s Stoletjem, zadnji pa z Juševo). Ponavljalci bodo porebovali še komplet frendov. Smer ni popolnoma opremljena, potrebnega je nekaj alpinističnega znanja za varno plezanje. Ocenila sva jo s 5+, je malenkost težja od Juševe in Stoletja. Sestop je kot za ostale smeriIMG_0195

fantazija

 

Dodaj odgovor