Dolomiti – Canazei

Letos smo v Dolomite krenili v Canazei. Ena naveza (Jao in Matija) že v četertek, ostali (naveza: Neli, Blaž in Čarovnik in naveza: Metod in Mare) pa v petek. Kot se za Dolomite spodobi nas je pričakala toča, Jao in Matija sta jo doživela v skali že dan pred tem. Potem se je vreme uneslo, pa smo se lahko bolj sproščeno podali v smeri. Plezali smo v Piz de Ciavazes, Drugi stolp Selle in domov gredoč v Piccolo Lagazuoi ter Sas de Stria.

Preplezali smo: Jao in Matija – Schubert 6, 600m, Schobe 7-, 250m, Abram kante 7, 400m, Via tetto 6+, 230m; Neli, Blaž in Čarovnik – Rossi/Tomasi, 4, 200m, Kasnapoff, 4+, 300m, Via Giordano, 4, 220m, Metod in Mare – Rossi/Tomasi, 4, 200m, Sud kante 4+, 180m.

Nama z Metodom manjka ena smer, ker sva v petek zgrešila vstop a sva dan izkoristila za trening plezanja v mokrem kaminu med kapljami. Tretji raztežaj je presegel moje zmožnosti, pa sva potelovadila navzdol. Ravno pravi čas, ker nas je v dolini pričakala toča.Ostalim je šlo dobro, edino Jao se je “pritoževal” nad Matijevo zagnanostjo.

Na prelazu Pordoi smo spremljali še tekmo v gorskem teku (zaprta cesta, ko smo se peljali proti Cortini), skratka vikend se je zaključil po pričakovanjih – še pridemo.

Dodaj odgovor