Čeharjenje po Dolomitih

V četrtek me je Nik povabil, da se jim pridružim pri plezariji v Dolomitih. Takoj sem bila za in pa za sodo navezo povabila še Marka, ki se prav tako ni preveč obotavljal pri odgovoru.

Nik, Martina, Mark in jaz smo proti Italiji kreniti v petek po šihtu in za sobotni plezalni cilj izbrali hrib Col dei bois. Mark in jaz sva se podala v smer Ada (V+, 350 m), Nik in Martina pa sta napadla smer Alvera (V+, 340 m). V popoldanskih urah smo se vrnili do avtov, kjer sta se nam pridružila še Ivana in Jan, ki sta za popoldansko smer izbrala M-Specialle. Zvečer smo se odpeljali proti hribu Tofana, saj smo za nedeljsko plezarijo izbrali (ali pa nam je določila Martina) smeri v 1., 2. in 3. stebru. Vsaka naveza se je podala v svoj steber in ga zborbala z odliko – Jaz in Mark sva bila v 1. stebru (Primo spigolo, V+, 500 m), Martina in Nik v istoimenski smeri v 3. stebru (V+, 700 M m), Jan in Ivana pa v 2. stebru v smeri Gedina (VI-, 600 m). Po dveh plezalnih dneh so bili plani za ponedeljek bolj ‘na izi’- tako da smo izbrali kratke smeri v 5 Tori. Nik in jaz sva se zaradi gorenjske trme (in tudi škrtosti) odpovedala prevozu z gondoli in v 36 minutah dosegla vrh smučišča, Martina in Mark sta brez slabe vesti plačala 18 EUR in se v 9 minutah odpeljala do vrha, Ivana in Jan pa sta pred turo zavila še do bolnice preverit, če je prst od včeraj slučajno ni zlomljen. Medtem ko smo po splezanih smereh jedli tiramisu in degustirali ‘ta kratke’, sta nas Ivana in Jan dohitela z dobrimi novicami, da je prst ostal cel. Tako sta tudi onadva na hitro splezala še eno smer, ostali pa ju opazovali iz ležalnikov. Po treh dneh čeharjenja (spanje na prelazih) smo si šli privoščit tuš in pico, zadnji dan pa še podali še v steno Falzarega. Meni, Niku in Marku je uspelo priti do zadnjega kofeta tik pred dežjem, Jan in Ivana pa sta zadnja dva cuga poborbala v mokri skali.

Podaljšan vikend je uspel več kot bi lahko, sama pa se nebi branila malo manj Čehov v smereh, katere ne zaustavi niti grd pogled na vsakem štantu, da naj si uzamejo malo lufta, preden začnejo s plezarijo. No pa tudi Italijani bi se lahko naučili narediti kakšen premor med povedmi ;).

Dodaj odgovor