Lanin nasmeh, nova smer v NŠG

V JV steni Nad Šitom glava sva Božidar Družijanić in Lidija R. Družijanič 13. 9. 2022 dokončala ter splezala prvenstveno smer »Lanin nasmeh« in jo v celoti opremila s svedrovci. Podatki: 125 m,6a+.

Plezala: Božidar Družijanić in Lidija R. Družijanić, 13.9.2022.  

Prvo ponovitev sva 5. 10. 2022 opravila Božidar Družijanić in Miha Novak iz AO Jesenice. 

Skala je odlična, a ker je smer nova, previdnost vseeno ni odveč.  Za plezanje potrebuješ 60 m vrv in  9 kompletov, dodatno varovanje ni potrebno.  Abzajli so urejeni po liniji smeri in so dolgi približno 25 m.

Smer vstopi skupaj s smerjo »Za dva groša fantazije«, kjer po drugem svedrovcu  »Lanin nasmeh« nadaljuje naravnost gor po poči in platah. Drugi raztežaj zopet plezamo po platah in dosežemo varovališče pod večjim stebrom. Ob desni strani stebra poteka varianta »Stoletja«. Tudi v tretjem raztežaju plezamo po platah v stebru, višje nas pričaka poč, ki je ključ smeri in s katero se steber zaključi. Priplezamo na varovališče na razu. Od tu lažji raztežaj v desno, kjer prečimo smer Stoletje in nadaljujemo do varovališča pred izstopnim raztežajem. Le-ta zopet poteka v platah in se občasno dotakne mamljive poči na levi, nakar dosežemo vrh smeri.   

1.R. 6x, 6a, 24m,

2.R. 4x, 1 su, 5a, 26 m

3.R. 8x, 1k, 6a+, 25m,

4.R. 3x, 4c, 23m in

5.R. 6x, 6a, 27 m.

Hvala PZS KA za dodeljeno opremo.

Božidar Družijanić, AO Jesenice

2 Replies to “Lanin nasmeh, nova smer v NŠG”

Dodaj odgovor