Za Kopico

Že kak teden nazaj, smo se Luka, Ahac ter moja malenkost odločili, da se odpravimo za Kopico. Snega naj bi bilo dovolj, nekaj dodatne spodbude pa nam je dal tudi Petrov prispevek o Ogradih. Plan je bil ob 6h iz Jesenic, parkiramo na začetku ceste za na Pl. Blato, malo čez 8 pa že zajtrkujemo na Pl. pri Jezeru. No že skoraj klasično sem potem jaz rahlo spremenil plan, ko sem na parkirišču v Stari Fužini ugotovil, da pancerjev nimam s seboj. Nič, aktiviram brata naj se pelje proti Bohinju, jaz pa nasproti, medtem pa sta Prezelj in Ahac odšla po cesti proti Blatu.

Pancerje dobim in že drvim za njima. Bil sem cca pol ure v zaostanku a kmalu naletim na Ljubljančana iz Akademskega AO in sem se odločil, da bolje kot da dušo izpustim v upanju, da dohitim mojo družbo vzpon v zmernem tempu nadaljujem z njim.

Snega je bilo dovolj, le veter je pihal v kar močnih sunkih. Na sedlu za Kopico se ujamemo in sklenemo, da nas danes okoliški vrhovi o katere smo načrtovali še nekaj ur prej, pač zaradi vetra ne bodo videli. Na vrhu nas je odpihan sneg rezal po obrazu in hitro smo se pripravili ter odsmučali nazaj v dolino.

Sneg je bil na vrhu skorjast, kasneje v zaveternih predelih pa ravno prav odjenan.

Malo skurjeni a zadovoljni smo se vrnili do avta in odpeljali domov.

Na turi smo bili: Urban, Luka, Ahac

Dodaj odgovor