Arco

Z Neli sva po šestih letih ponovno odšla sama na izlet. V četrtek sva peljala mulce na kras k noni in v petek zgodaj zjutraj odšla proti Arcu.

Za prvi dan sva si izbrala delno navrtano Athene (VII+, 250m) v steni San Paolo. Kljub temu, da je stena precej poraščena, pa smer najde super prehode po strmih ploščah. Izstopa drugi cug z 20m plato ocenjeno z VII, ki ima skoraj popolnoma naravno varovanje. 1 klin in peščena ura vsake 3m. Podoben stil kot da bi plezal v Rušici ampak brez polnih hlač.

Ker smer prvi dan ni bila preveč naporna, sva drugi dan odšla v steno Mandrea, smer Nataraj (6c, 350m). Za razliko od prve se tu pleza po navpičnih in precej atletskih počeh in zajedah zato je smer posledično bolj naporna. Problem smeri je edino detajl, ki čaka v zadnjem cugu. Jaz sem ga zmogel na pogled, Neli pa si je pomagala s kompletom.

Druga smer naju je rahlo utrudila, zato sva za zadnji dan šla spet v steno San Paolo, tokrat v smer Neve d’atunno (6c, 250m). Tudi ta smer je prava lepotica spodaj gre čez plošče kjer je potrebna tehnika, nad ogromno polico na sredini smeri pa čakajo grifasti previsi.

Zagotovo se še vrneva, lepih smeri je tam še ogromno.

Dodaj odgovor