Breitwand Sister Power, Licht und Schatten

Nedeljsko jutro se začne prebujati in meglice se vlečejo od Mežakle do Golice, ko me Peter pobere pred domom, da pogledava, če imajo na drugi strani Karavank kaj lepše vreme.

Malo pred deseto se pripeljeva na parkirišče pod Breitwand, kjer je imel Peter ogledano smer Sister Power (5c+), za katero pravijo, da je ena lepših večraztežajnih smeri zgornje Koroške.

Smer je res lepa, lahka, razgibana in na dveh delih tudi zračna, ni pa najlepša. Vtis je malenkost pokvarilo dejstvo, da se sonček, ko sva bila nekje na sredini, še ni prikazal in je bilo hladno. Odveč je bila tudi posiljena prečka v zadnjem raztežaju, od koder po dveh spustih prideš nazaj na izhodišče in precej trenja, pri vlečenju vrvi v drugem raztežaju.

Pod smerjo malo poklepetava, spakirava opremo in, ker je ravno posijalo sonce, Peter predlaga, da splezava še Licht und Schatten (6a+).

Smer me je pozitivno presenetila. Lepa, razčlenjena, z dobrimi oprimki in na videz bistveno bolj zahtevna, kot je v resnici, saj manjši previs v ključnem delu ob spodbudni besedi niti ni tako težak.

Nad previsom je še nekaj metrov dobre telovadbe do zadnjega stojišča, ki ga zapustiš na desno proti gozdu in ferati, le-ta te pa pripelje do sidrišča za spust pod steno.

Nedeljo sva Peter in Aljoša preživela v lepi naravi okolice Miljskega jezera.

Super je blo 🙂

Dodaj odgovor