Hochgrubenkopf, Klomnock, Malnock

Z Gorazdom, Mihom in Gašperjem smo se odpravili na Hochgrubenkopf (2664m), vrh v gorski skupini Goldberg. Lepo in toplo vreme ter dobre smučarske razmere so nam polepšali prosti petek. Cesta proti domačiji Zraunig je zaradi sanacije določene dni zaprta. Ob petkih in ob koncu tedna načeloma ne. Gozdna cesta nad zapornico je splužena do planine Stussen zaradi spravila lesa, zato je potrebno smuči kakih 20 min. nositi. Smo pa bili zato na hribu sami. Podrto drevje je odstranjeno.

V soboto pa sem se z Janžem in Manco odpravil v Nockberge. Povzpeli  smo se na Klomnock (2331m) in Malnock (2226m). Zapornica na cesti proti Falkertschutzhaus je odprta, cesta kopna. Od izhodišča smo se preko doline Schonfeld povzpeli na greben med omenjenima vrhovoma, najprej obiskali Klomnock, nato Malnock in se preko njegovega JV pobočja vrnili na izhodišče. Sneg vse sorte, vsak zavoj malo drugačen. Počasi se bi v teh koncih prileglo kake pol metra novega.

Zvečer se je mudilo na občni zbor na Kočo na Golici (hvala vsem zaslužnim za prijetno toplo kočo in dobro hrano, da pijače ne omenjam..) posledično je v nedeljo zjutraj padla še Golica- lagano sportski…

Dodaj odgovor