Glavno da se klajmba 2015, Biokovo

V sredo smo posadka v sestavi Lidija, Katarina, Metod, Rok, Božo in Mare šli v Makarsko na letošnji tabor Glavno da se klajmba. Večerno dogajanje je bilo sicer v Brelah, kjer so organizatorji poleg žurke organizirali tudi predavanje Borislava Aleraja- Akca – legendarnega Velebitaša s katerim smo imeli čast po predavanju malo podebatirati. Predstavil je dobrih 20 let plezanja v Velikem Kozjaku, kjer so s prijatelji l. 1994 našli nedotaknjene stene. Vsako leto so dodali nekaj prvenstvenih smeri. Večino smeri so splezali brez vrtanja, kline izbili, zato je zaželjeno, da stene ostanejo take kot so bile. Za naslednje leto pripravlja izdajo plezalnega vodnika. Dal je kar nekaj idej za plezalni tabor, ki ga bomo mogoče v prihodnosti izvedli. Sobotna žurka je zaradi slabe napovedi odpadla. Mi pa smo namesto plezanja deževen dan izkoristili za gobarjenje v Parku prirode Biokovo.

V četrtek in petek nam je vreme služilo in smo splezali: Lidija in Božo – Psiho blok 6a 200m, Ciciban 6a+ 240m, Bodri morning 5b 100m, Katarina in Rok – Giardino botanico 6a+ 155m, Bodri Morning 5b 100m, Duhovi Biokova 6a 150m, Metod in Mare – Bodri Morning 5b 100m, Moon stalker 6a+ 100m, La Schiena della Balena 6a 150m.

Ne glede na to, da smo lahko izkoristili samo dva plezalna dneva, se bomo naslednje leto spet vrnili. Biokovo nam je vsem všeč, kaj naj rečem drugega.

Dodaj odgovor