Dober teden

Končno je sneg odlezel, da smo lahko začeli plezati tudi v višjih stenah.

V ponedeljek sva se z Neli vplezavala v Jozlnu. Smer je lepa in zračna. Edino prvi cug se mi je zdel malo bolj podrt kot ponavadi.

V torek sva s Šornom nesla na vršič vrtalko in šla pogledat plate v grebencu. Začela sva po Zajedi v plezališču in dodala še tri razežaje do vrha stene.Skala je fenomenalna, težave pa ne prehude. Gre pa večinoma za plezanje po ploščah. Smer sva poimenovala Zajeda s platami. Ocene po raztežajih: 4c, 5c, 5a, 6a, 6a. Dolžine okoli 160m, vičine 130m. Uredila sva tudi abzajl pisto (glej skico) 2x40m in malo lomastenja po rušju ali pa levo po polici in še 60m po zajedi. potrebna je dvojna vrv in 9 kompletov.

V sredo pa je že prišel čas za eno večjo steno. Z Matevžem Mrakom (AO Radovljica) sva plezala v Debeli peči. Začela sva 50m levo od Nimfomanke in plezala po ne najboljši skali. Skoraj povsod se bile čudne luske, varovanja z frendi skorajda ni bilo, zato sva pridno zabijala. V prvem cugu sva našla 2 stara klina in še obročkarja na štantu, nato pa ni bilo več sledi predhodnikov. Vmes sva našla celo en lep cug, smer pa priključila razu 30m pod tisto polico na katero izstopita Parižanka in Nimfomanka. Poimenovala sva jo Boj na požiravniku (VI-, 200m). Nisva se sicer borila z požiravniki sva pa bila borbe z nevplezanostjo in slabim varovanjem. Fotke je naredil Mrak.

Dodaj odgovor