Mavrica življenja

Mavrica življenja – spominska smer Nejca Sedeja, 115 m, 6a+/6b, S2, obvezna ocena 6a

V četrtek, 26. 8. 2021 sva z Lidijo v JV steni NŠG med splezala novo smer in jo v celoti opremila s svedrovci. Poimenovala sva jo Mavrica življenja – spominska smer Nejca Sedeja, pred leti tragično preminulega člana AO Jesenice. Vstop v smer je približno 20 metrov levo od Črnega panterja. Poteka v štirih raztežajih:

1.R,35m, 6a,8x,  poteka v dobri skali v ploščah,

2.R, 20m, 6a, 3x, čez manjši steber, nato v desno na varovališče

3.R, 25m, 5c, 4x in  ena sončna ura, poteka v ploščah in

4.R, 35m, 6a+/6b, 13x. Iz plošč nadaljujemo desno v zajedo, po njej naravnost gor, nato desno na steber in po njem do vrha raztežaja.

V smeri sva pustila še kakšen klin, ki je bil v pomoč pri opremljanju. Nad 3. štantom sva v kotu opazila zabit star klin z vponko. Prosiva, naj ostane na svojem mestu.      

Sestop iz smeri:

– v smeri so urejeni 30 m abzajli, vendar pri prvem abzajlu iz vrha smeri  je treba biti previden, saj te vrv pelje kakšne 3 m desno mimo naslednjega abzajla. Zato je bolj priporočljiv spust z dvojno vrvjo v dveh abzajlih.  

2 Replies to “Mavrica življenja”

  1. Božo in Lidija, hvala za čudovito smer. Danes sem jo plezal z Janžem in Dorotejo. Super očiščena, brezhibno zavarovana, zadnji raztežaj čista poezija. Ocena? Primerljiva z Mandolinco, torej se najtežavnejše mesto suče okrog 6b.

Dodaj odgovor