Začela se je zima

V sredo sva bila z Neli na viševniku. Ker sva bila malo bolj pozna sva smučala v zgornjem delu po bolj mehkem snegu. Ko pa sva prišla nižje v graben pa sva prismučala v senco in na trd sneg. Za prvo smuko ok.

V petek sva šla pogledat slapove. V krnici sva plezala prvi slap. Narejen je tud drugi. V prvem je vstopna sveča rahlo rahitična z eno veliko luknjo v sredini skozi katero te lepo stušira med plezanjem. V teh razmerah je ocena okoli Wi4. Kasneje ko se slap položi sva plezala po suhem ledu čez položne kaskade še tri cuge do vrha. Neli je bila precej zadovoljna ker enkrat za spremembo ni bila utrujeno po slapu.

Včeraj pa sva z Domnom Petrovčičem (AAO) plezala Jesih-Potočnik v Debeli peči. Štartala zgodaj zjutraj in bila v dobri uri pod steno. Malo je bilo treba gazita, saj je veter zamedel sledi predhodnikov. V steni so bile razmere spremenljive. Plezala sva po vseh možnih vrstah snega in ledu. Nekaj je bilo tudi suhe skale. Spodaj večinoma po travah, v kaminih pa sva našla nekaj tankega ledu. Smer je res odlična pozimi, vsi položni deli so pod snegom, nabere se pa 10 cugov lepega plezanja. Na vrhu sva bila po 7 urah. Sestopila sva v krmo po grabnu. Od začetka odlične razmere v prečki pod trapezom pa se je stvar zakomplicirala. Začela sav gaziti do jajc ali pa še čez. Kljub temu pa sva uspešno prišla nazaj do avta.

Dodaj odgovor