Chamonix

Od 28.3. do 5.4. sem bil z akademci v Chamonixu. Sprva je bilo vreme slabo, zato smo bolj trenirali- tulali v toplicah, obiskali umetno steno na bazenu, smučali in frikali. Ko je končno posijalo sonce smo hoteli plezati navrtane smeri v Breventu, a smo se pod steno obrnili zaradi nevarnosti plazov. Ta dan je bilo tako toplo, da se je sneg zadovoljivo predelal tudi višje. Naslednji dan smo bili prvi v vrsti za karte za grands montets. Vsi smo navalili v Aig.Carre, z igorjem in sašotom smo šli plezat smer Claire-Chazal. Smer je po vodničku najlažja od treh v tej steni, a ima  največ strmih delov, v takih razmerah kot letos pa ponudi tudi precej zanimive plezarije po včasih tankem ledu ali skali. Smučali smo v megli in sneženju.

cham 083 (Medium)

Po dnevu počitka je bila napoved za zjutraj še lepa, zato sva se z Igorjem odločila za krajšo smer. Z midija sva odsmučala pod pointe Lachenal, kjer sva v idealnih razmerah preplezala smer M6 Solar. Smer je res lepa, v vsakem cugu se je treba potrudit. Je pa varovanje zelo dobro. Že v zadnjem cugu naju je ovila megla. Smučala sva spet v taki megli da nisva vedela kaj je zgoraj kaj spodaj, edino čutila sva kje je špura. Nevem če so me že kdaj tako bolele noge.

Kljub slabemu vremenu nam ni bilo hudega, škoda edino da zaradi veliko novega snega nismo mogli plezat v velikih stenah. slike so v albumu

 

Dodaj odgovor