Jesensko poletni tabor Paklenica

Od četrtka 16.10 do nedelje 19.10 smo šli mal pogledat v Paklenico. V petek razmere niso bile ravno obetavne za plezanje (rahel dež in mokra skala), zato smo šli raje malo raziskovat naokoli. S centra Starigrada smo se peljali proti Bojincu in Velikem Rujnu, kjer je bilo edino kar smo videli megla (ja bo treba enkrat v lepem vremenu gor). Da pa dan le ni minil popolnoma brez akcije smo nekaj kilometrov pred Starigradom peš obiskali Mirila- zgodovinsko pokopališče domačinov živečih v velebitskih “vaseh”. Sledil je obvezen skok v poletno toplo morje.

Sobota je obetala z lepšim vremenom, zato se nas je večina zjutraj odpravila v Kanjon, kjer smo glede na sposobnosti napadli smeri različnih težavnosti. Druga ekipa pa je na vsak način želela videti prelepe razglede na Velikem Rujnu (nadoknaditi za prejšnji dan 🙂 ), od koder so jo mahnili proti Vaganskemu vrhu (ki je ostal neosvojen) in se vrnili po kanjonu Velike Paklenice.

Vreme se nas je s soncem in zelo prijetnimi temperaturami usmililo tudi zadnji dan, na roko pa so nam šli tudi upravniki/uradniki Paklenice, ki so ta dan imeli dan parka, zato vstopnine niso zaračunavali. Je bila pa zato gužva toliko večja. Ja na koncu se je vse tko dobr poklopil da je blo kr težko it domov.

Fajn smo se mel: Raf, Maja, Janez, Zdenka, Miha, Hefo, Ata, Rajc, Čiko, Metod, Alen, Mirko, Dragica, Tedi, Aleš, Timotej