Steber v Vipavi

Drugi sončni praznični dan v maju smo se jaz (Petra), Nanika in Robert odpravili na Primorsko, da preplezamo Steber v Vipavi. Iz Jesenic smo se odpravili okrog 7-30 ure in ob 9 uri prispeli direktno pod steno. Ker je bilo še hladno, smo najprej skočili na hitro kavico, nato pa (s priganjanjem Roberta) odšli proti vstopu v smer. Dogovorili smo se, da bo Nanika plezala prva, midva z Robertom pa ji bova sledila vsak na svojem delu bikolorke. Smer se je izkazala za prijetno plezarijo, odlično navrtano, z veliko oprimki in kvalitetno skalo. Po plezariji je sledil še tek žensk na vrh Stebra, nato pa spust v dolino na zasluženo pivo.

Božični Dobrač

Najprej moram povedat/napisat, da me je Majin govor na občnem zboru navdušil, da danes pišem. Tako da Maja hvala, ker si bila naša načelnica!!

Na Božični dan smo odšli na eno kratko, uvodno turco za prvo točko na listu za AO vzpone – Dobrač :-) Vreme je bilo odlično, brez oblačkov, družba ugodna, Božič družinsko preživet. 1 down, 9 more to go :-P

Gamsova grapa (IV-, 350 m) v Ablanci

V soboto zjutraj smo se pred popoldanskim žegnom pirhov, šunke in potice odpravili na Ablanco po Gamsovi grapi. Bilo nas je 8 – 4 moški, 4 ženske. Katarina nas je prestrašila, da se bomo na Rudno polje vrnili šele ob 3 popoldne, zato smo štartali že ob 7. Zasnežena pot nas je vodila najprej na planino Konjščico, nato pa smo se na vrh Ablance dvignili po najbolj izraziti, 350 metrski grapi, ki izstopi iz JV stene Ablance, desno od vrha. Med vzpenjanjem sta nam družbo delala tudi veter in sneg. Iz vrha smo se spustili na SV greben čez Jezerce ter nazaj na planino Konjščico, proti Rudnem polju. Pri avtih smo bili že ob 12 uri, veseli in začudeni, da smo bili tako hitri, a hkrati zadovoljni, da smo opravili zimski vzpon v dobri družbi.