Rabeljski slap in Fortino

Včeraj popoldne sva z Markom plezala Rabeljski slap po desni, lažji varianti. Plezalo se je tudi direktno. Danes zjutraj sva šla splezat še slap Fortino. Temperatura je bila malo pod lediščem, led pa je lepo prijemal. Še kak teden mraza bi bil, kljub začetku meteorološke pomladi, dobrodošel.

Boses Weibele

Z Žigom sva imela prosto nedeljo. Če sta se s tem že strinjali najini ženi, pa vreme ni hotelo sodelovati. Zjutraj pogled na razmočeno plundro ni vzbujal upanja, aladin pa je obetal nekoliko boljše razmere na zahodu. Tako sva se odpeljala najprej do Špitala, in ker so bili vrhovi tam še vedno zaviti v meglo, še do Lienza. Villgraterski hribi in sosednji Lienški dolomiti so že sramežljivo kukali iznad meglic. Zapeljala sva se do vasice Bannberg (1262m) in se od tam odpravila proti Boses Weibele (2521m). Na poti naju je pozdravilo celo sonce, a vrh se nikakor ni in ni hotel izmotati iz meglenega pokrova. Na višini približno 2300m sva v popolni difuzni svetlobi po dobre pol ure čakanja obupala in odsmučala nazaj v vas. No ja, vrha ni bilo, kljub vsemu pa se je nabralo dobrih 1000 višinskih metrov.

G. Rosennock (2440m)

Danes sem odšel na višinskega prvaka Nokbergov. Sneg na vršnem pobočju, kot je tu v navadi, spihan v spreminjajočo se mehko-trdo kložo. Le-ta seveda ne omogoča kakih smučarskih presežkov. Pravo veselje se začenja nižje, med prvimi drevesi. Zapornica (avtomatska, izgleda dokaj nova) za zadnjo kmetijo v vasi Kaning onemogoča nadaljno vožnjo (kljub spluženi cesti, ), zato te čaka nekaj hoje po sicer “smučljivi” cesti skozi dolino Langalmtal.

Grosser Konigstuhl (2336m)

V soboto se je v našem družinskem planu preživljanja vikenda, ki je vključeval obisk Primorske, pojavila luknja. Ruj je precej burno odreagiral na redno šolsko cepljenje, zato je soboto preživel na kavču, midva z Janžem pa sva izkoristila prost “termin” in odšla na njegovo drugo turno smuko. Konigstuhl v Nokbergih  je v takem primeru pravšnji cilj. Če k temu dodamo še brezhibno vreme, 20-30 cm novega pri -6 stopinjah in relativno malo ljudi, potem je bila to zagotovo idealna izbira.

Mirnock 2110m

Sosedom ga ni nasulo toliko kot nam. Konkretno v soboto na Turrachu med 30 in 40 cm, zato smo pričakovali nekaj podobnega tudi na Mirnocku. Zgodnji odhod je bila dobra izbira. Špura že potegnjena, pobočja pa še dokaj nedotaknjena. Nič vetra, niti sonca in dokaj nizke temperature so omogočale smuko po prvovrstnem pršiču. Poleg mene se je smejalo še Gorazdu in Papiju. Malo čez deseto uro smo prismučali do avta, takrat pa je bila na parkirišču že kar gneča. Seveda, take razmere je za izkoristit.