Bekštanj-Finkenstein am Faaker see

V naslovu bi moralo pisati Glinščica-tečaj 2017, a je očitno predvečer dneva norcev poskrbel, da se naslov bere malenkost trše.

Manjko pedagoškega kadra, nas je pognal  zgolj preko Karavank v zgledno urejeno plezališče nedaleč od vasi, kjer smo na ogled postavili, izplen dolgih zimskih večerov, ki smo jih preživeli ob guljenju okrogle mize. Ja, teoretični del izpita je bolj ali manj uspešno za nami, manj zato, ker si nekateri(dva natančno) radi popestrimo praktični del, kjer bo dodatno padalo pa nama.

Pričakalo nas je idilično vreme v idiličnem gozdu, pod idil…, pod stenami, kjer smo kot tečajniki, tudi uradno otvorili našo “skalno” sezono. Vse je potekalo sproščeno, ob vseh osnovah, je bil poudarek na gibanju naveze in spustu ob vrvi. Vmes pa se je seveda plezalo in “kradlo znanje” od izkušenejših. Na koncu sta se Matic in Mare zapodila še v bližnji balvan, ostali smo raje analizirali od daleč, ob hladnem. Zaradi omenjene sproščenosti je dopoldne, ki se je zavleklo v zgodnje popoldne minilo kot bi mignil.

Predavali so: Raf, Darko, Matic, Neli, Dejana. Srkali znanje smo: Petra, Katra, Tomaž, Sebastjan, Marko in Laki. Navijala in spodbujala je:Pika

One Reply to “Bekštanj-Finkenstein am Faaker see”

Dodaj odgovor